Waarom BixBytes?

Deze bytes zijn eind 1996 ontstaan toen het intranet van VDA, waar ik toen nog fulltime werkte, een nieuwe formele status kreeg. Een site, ook een intranet, is pas interessant als je beloond wordt voor het bezoeken met nieuwe informatie. Dus had ik me voorgenomen elke week een stukje te schrijven. Meestal was dat een stukje - byte - uit een van de IT-bladen.

Niet alleen medewerkers van VDA lazen het, een selecte groep ontving ze per mail. 

En hoelang duurde dat?

Het was natuurlijk een sport om te kijken hoe lang ik dat zou volhouden. Het was ook wel leuk om te doen. De meeste schreef ik op zondagavond of maandagmorgen. Gemiddelde tijd besteed: minder dan dertig minuten. Aan sommigen is dat goed af te lezen, anderen zijn toch wel aardig geslaagd. En ik heb het volgehouden tot begin 2000, toen liep het af, net als ik zelf bij VDA.

De bixbytes bleven bestaan. Er kwam een mogelijkheid in te schrijven op de bytes. Bij een nieuwe byte ontvingen de inschrijvers een e-mail met een link naar de pagina.

Het starten van de Oud Zeer Homepagina, begin 2002, was een leuke aanleiding om er weer mee te beginnen. Met als bijkomend voordeel dat ik nu helemaal niet meer beperkt ben tot IT. Niet dat ik me daar zo aan hield, maar het was in de begintijdzeker de hoofdmoot. Nu kan ik muziek, sport, IT, persoonlijk, ... Kortom alles als onderwerp nemen. En ik hoop dat er nog een aantal mensen plezier aan beleeft.

Beetje ouderwets zo'n website. Wat doe je met de "sociale media"?

Opeens was er "bloggen". Was dat niet wat ik altijd deed? Ja, dus. Doordat iedereen dat kon doen - wordt er meer geschreven dan gelezen? - was voor mij de lol eraf. Door de komst van met name Facebook in combinatie met internet op mobiel werd het nog erger. Uiteindelijk ontkwam ik niet aan een eigen Twitter en Facebook account, al was het maar om te weten wat het is en hoe het werkt. Het was weer een aanleiding om de integratie daarmee met websites te onderzoeken en te realiseren. Nu eens kijken of (v.a. 2013) het schrijven ook weer gaat lukken.

Wat is dan Bix?

Tja, ik vond de initialen WVB niet zo mooi, en mijn vader gebruikte al "bx" als handtekening en paraaf. De paraaf was erg handig en "klinkt" een beetje als Bix. Tja en dan b b , je moet wat niet?

En die muziek?

Ja, dat doe ik ook nog.

En als ik wil reageren?

Het handigst is een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bixbytes

Oude site

roumanian sky

Als je dat wilt kun je ook nog de oude site bekijken, nu wordt het wel echt archief. Toen een site nog gewoon in html gemaakt werd. Klik hier.